fbpx
Сьогодні
14:12 26 Вер 2019

Українці отримають доступ до земельних кадастрів

Інвентаризація земель завершиться до 1 жовтня 2020 року, і українці отримають доступ до всіх кадастрів

Про це під час наради в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає УНІАН.

Державні органи мають забезпечити доступ громадян України до різних кадастрів, щоб вони мали повну картину того, що відбувається з тими або іншими природними ресурсами.

"В українців має бути інформація, як виглядає сьогодні територія країни з точки зору природних ресурсів, землі, права власності", – сказав він.

При цьому Гончарук наголосив, що на розробку різних кадастрів були витрачені десятки мільйонів доларів, проте це не дало потрібного результату, що особисто він пов'язує з саботажем цього процесу чиновниками.

Разом з тим, як повідомив заступник голови відомства Олександр Краснолуцький, Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру завершить інвентаризацію сільськогосподарських земель до 1 жовтня 2020 року.

"Наступного року ми її 100% завершимо… До набуття чинності законом про ринок землі", – сказав Краснолуцький під час робочої наради в середу, відповідаючи на запитання прем'єр-міністра Олексія Гончарука, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, минулого року Держгеокадастр виявив 1 млн помилок у кадастрі та виправив їх.

Цього року замовлено інвентаризацію 1 млн га земель, уточнив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: