Лукашенко: Україна повинна бути єдиною і неподільною

Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу, повідомив президент країни Олександр Лукашенко в четвер на зустрічі з представниками українських медіа.

Про це повідомляє БелТА.

"Білорусь готова взяти участь у відбудові інфраструктури Донбасу. Про це Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з представниками українських ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

Лукашенко наголосив, що "Білорусь украй зацікавлена в міцному мирі і стабільності у наших українських друзів".

"Ця позиція базується не тільки на платформі добросусідства. Нинішній конфлікт на сході України – це біль у серцях і білорусів. Наш біль", – додав президент Білорусі.

Він наголосив, що Білорусь робить і продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні: від забезпечення роботи тристоронньої контактної групи в Мінську, надання гуманітарної допомоги до участі у відновленні інфраструктури Донбасу.

"Ми зробимо будь-які кроки, які допоможуть наблизити нас до миру. Ті кроки, які потрібні будуть учасникам цього конфлікту, перш за все українському народу", – сказав Лукашенко.

"І для мене святе: Україна повинна бути єдиною і неподільною. На цій платформі в гарячі ООНівські дні або без них ми будемо будувати відносини з нашими сусідами, і перш за все з нашою Україною", – сказав Лукашенко.

Він також уточнив свою позицію з приводу національних меншин на території України: "Не треба драматизувати ситуацію, що десь живуть угорці в Україні, поляки та інші. Це – українські угорці, це українські поляки. Я так це розумію. Нехай на мене ні угорці, ні поляки не образяться".

Президент Білорусі також висловив своє ставлення до жителів західних областей України, з якими спілкувався ще під час військової служби: "Я познайомився з "ворожою" Західною Україною. Слухайте, на мене приголомшливе враження справило: я таких порядних, працьовитих людей ніде не бачив. І коли я пішов з військ, працював в сільському господарстві, я мав з ними дуже тісні відносини, запрошував до себе працювати".

Також Лукашенко продовжив думку: "Так, вони більш націоналістичні. А що, росіяни не націоналістичні стосовно своєї країни? Або ми менш націоналістичні, якщо мова йде про країну?".

Нагадаємо, на цій же прес-конференії Лукашенко заявив, що готовий ввести миротворців для завершення конфлікту на Донбасі.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.