fbpx
Сьогодні
11:07 26 Вер 2019

Лавров натякнув на бажання федералізації України з боку РФ

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров порівняв окупований Донбас з Придністров'ям, а Мінські угоди – з документом про федералізацію України, у котрій не бачить нічого поганого.

Про це повідомляє "Коммерсант".

На запитання, чи полягає позиція Росії щодо врегулювання на Донбасі в тому, що, якщо не буде "особливого статусу", то не буде врегулювання, Лавров сказав: "Позиція Росії дещо ширша. Вона полягає в тому, що є Мінські домовленості".

Він наголосив, що йдеться не лише про "особливий статус".

"Не лише статус. Передбачуване відновлення контролю України над усім цим регіоном за поваги його особливого статусу. Це дуже схоже на Придністров'я, між іншим", – сказав Лавров.

Лавров розповів, що Україна "така різна" і зберегти її можна "винятково виявивши розуміння всіх відмінностей".

При цьому на запитання, чи він має на увазі федералізацію, Лавров сказав, що "це можна по-різному називати".

"Як завгодно називайте. Але ті ж США – це федерація з повноваженнями штатів набагато більш суттєвими, ніж у багатьох інших федераціях. У Швейцарській Конфедерації дуже багато на рівні кантонів вирішується, але це дуже сильна, єдина держава. Не бачу причин, чому Україна має боятися ослаблення своєї ідентичності в разі, якщо вона визнає, що в цій країні живуть дуже різні люди. У Росії так само живуть дуже різні люди. Так, виникають тертя, виникають якісь конфлікти, але в рамках однієї країни з повагою до прав меншин завжди можна домовитися", – каже він.

Нагадаємо, в ООН Зеленський зустрівся із Лавровим.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: