fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:14 26 Вер 2019

У Китаї запрацював найбільший у світі аеропорт

Найбільший у світі аеропорт Дасін офіційно розпочав свою роботу. Він може приймати до 620 тис. рейсів на рік і обслуговувати до 72 млн осіб.

Аеропорт розташований у 46 км від Пекіна. Планувалося, що церемонія відкриття відбудеться 30 вересня, проте її організували раніше, передає Reuters.

китай аеропорт

Зазначимо, що будівництво найбільшого аеропорту почалось у 2014 році. За цей час облаштували чотири злітно-посадочні смуги. Це найдорожчий проєкт в історії китайської цивільної авіації. Спорудження такого летовища коштувало близько $13 млрд.

Цікаво, що стеля терміналу за площею дорівнює 25 футбольним полям. Вона збудована без структурних швів. Розробкою займалася архітекторка та дизайнерка Заха Хадід.

Аеропорт у формі фенікса розташований на півдні Пекіна та допоможе полегшити тиск на існуючий міжнародний аеропорт Capital на північному сході китайської столиці, де обмеження пропускної спроможності часто спричиняє затримку рейсів.

китай аеропорт

Основними авіакомпаніями Дасін стануть China Southern Airlines і China Eastern Airlines. Крім того, свої маршрути в новий аеропорт намір перевести ще 50 іноземних авіакомпаній.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: