fbpx
Сьогодні
22:23 26 Вер 2019

Богдан перед початком Євромайдану літав з Азаровим на переговори до РФ

Глава Офісу президента Андрій Богдан був у складі урядової делегації на чолі з Миколою Азаровим, яка літала на переговори в РФ у листопаді 2013 року.

Про це повідомляють Схеми: корупція в деталях.

Вже на наступний день після повернення делегації з Росії, український уряд різко змінив геополітичний курс в сторону Росії зупинивши підготовку до підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

За даними журналістів, те, що Богдан також літав на переговори в РФ, випливає з даних про перетин ним російського кордону, які вдалося дістати з внутрішньої системи прикордонників РФ.

Також його прізвище було в складі делегації – цей робочий документ з Кабінету міністрів отримали у відповідь на запит.

Крім Андрія Богдана, який тоді займав пост урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики та радника Миколи Азарова, в делегацію на чолі з прем'єрміністром також входив віцепрем'єр Юрій Бойко, посол України в РФ Володимир Єльченко, ще кілька міністрів та їх заступників.

Відомо, що тоді Азаров брав участь в засіданні глав урядів країн СНД, а також окремо зустрічався з російським прем'єром Дмитром Медведєвим.

На наступний день після повернення делегації з Санкт-Петербурга, 21 листопада 2013 року український уряд несподівано вирішив «призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, і ЄС з іншого».

Дана угода мала бути підписана у Вільнюсі 29 листопада 2013 року. Тодішній президент України Віктор Янукович полетів до Литви, але так і не підписав цю угоду, попри те, що на Майдані Незалежності в Києві вже почалися протести проти зміни геополітичного курсу України.

Дізнатися позицію самого Богдана не вдалося, оскільки він систематично відмовляється відповідати на питання журналістів-розслідувачів, а на письмовий запит в Офісі президента також відповіли відмовою.

Крім того, журналісти з'ясували, що вже в розпал Майдану Азаров нагородив Богдана почесною грамотою Кабінету міністрів. Відповідне клопотання датовано 23 грудня 2013 року.

Журналісти заявили, що Богдан залишався працювати в уряді протягом всієї Революції гідності і був звільнений тільки 5 березня 2014 року, коли уряд очолив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що адвокат Трампа спілкувався з Богданом і Бакановим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: