fbpx
Сьогодні
11:52 25 Вер 2019

Дубілет планує провести масштабну централізацію в Кабміні

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет збирається скоротити кількість функцій у міністерствах, котрі дублюють одна одну. У перспективі він бачить можливість переїзду усіх міністерств до однієї будівлі.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

За його словами, більшість співробітників міністерств займаються не формуванням або реалізацією важливих проектів, а здійснюють підтримуючу функцію.

"Чому так відбувається? З одного боку, кожне міністерство зараз є окремою юрособою, і багато атрибутів їм передбачається за законом. З іншого боку, до останнього часу міністри часто намагалися відгородитися одне від одного стінами (в прямому і переносному сенсі), а не працювати, як одна команда — навіть в таких банальних питаннях, як економія на масштабі (economy of scale)", – пише він.

Перший крок уже було зроблено: із новоствореним Міністерством цифрової трансформації було домовлено, що вони не будуть набирати людей в два департаменти (кадри та бухгалтерія), а будуть "аутсорсити", як висловився Дубілет, ресурси Секретаріату.

Головна ідея ж полягає у глобальній централізації, яка на його думку буде поширена далі – у різні органи влади та регіоні.

"Так, дивись, всі міністерства зможуть з'їхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості по Києву", – міркує Дубілет.

Раніше Дубілет розповів про те, що Кабмін планує відмовитися від трудових книжок.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: