fbpx
Сьогодні
17:24 25 Вер 2019

Білий дім опублікував стенограму розмови Трампа із Зеленським

Адміністрація президента США оприлюднила стенограму розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Текст півгодинної бесіди, яка відбулася 25 липня 2019 року, опублікували  на сайті Білого дому.

Згідно зі стенограмою розмови, Трамп кілька разів згадав потенційного опонента на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина і те, що розслідування проти нього було припинено, і просив українського лідера співпрацювати з генеральним прокурором Вільямом Барром.

24 вересня Дональд Трамп заявив, що дозволив публікацію стенограми телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої, за повідомленнями ЗМІ, він порушив питання про розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина.

За його словами, українська сторона дозволила Вашингтону оприлюднити текст розмови.

Трамп зізнався, що по телефону обговорював із Зеленським корупцію і згадував Джо Байдена і його сина, які «створювали корупцію в Україні». Проте очільник Білого дому заперечує, що чинив тиск на офіційний Київ.

Після скандалу довкола розмови Трампа з Зеленським спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: