fbpx
Сьогодні
19:33 25 Вер 2019

Бекіров: після одужання продовжу боротьбу за звільнення всіх політв’язнів

Едем Бекіров – єдиний кримський татарин, якого звільнили з російського полону в межах обміну між Україною та Росією. Окупанти звинуватили Бекірова в створенні на території Криму "схованки з боєприпасами".

9 місяців в кримському СІЗО не пройшли для нього безслідно. Після звільнення йому зробили складну операцію на серці. Попереду ще одна. Потрібна й психологічна реабілітація, передає UATV.

Едем-ага заявив: як тільки одужає, продовжить боротьбу за свободу всіх українських в'язнів Кремля.
Згадуючи про події 2018-го, коли активіста затримали, він розповів, що як раз в той час готувався до операції на серці. Перед нею вирішив поїхати до рідних в Крим.

"У мене там дочка живе, онучка, теща. Думаю, поїду, ніч побуду й вже звідти виїду… Не судилося. В підсумку потрапив до Києва через дев'ять місяців".

Дружина Едема Бекірова Гульнара – член Меджлісу кримськотатарського народу, який Росія назвала терористичною організацією.

"Я з першого дня сказав, що буду сидіти стільки, скільки потрібно. Ніяких угод і договорів з вами підписувати не буду", – розповів Бекіров.

У розмові з журналістами він зазначив, що до обміну не готувався, але знову й знову представляв, як побачить рідну українську землю.
"Я завжди про цей момент мріяв, коли сидів у в'язниці, – згадує Едем Бекіров. Завжди хотів, як тільки перетну кордон, закричати на весь голос: "Слава Україні". І ось так я здійснив свою мрію".

Бекіров дякує своєму адвокатові, правозахисникам і всім, хто допоміг йому вийти на свободу.

Наразі, незважаючи на те, що весь час знаходиться в лікарні, він активно стежить за ситуацією в країні. І вже найближчим часом хоче взятися за роботу зі звільнення тих, хто досі сидить за російськими ґратами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: