fbpx
Сьогодні
15:47 24 Вер 2019

#SpeakUpUkraine: в Україні стартує змагання шкіл про безпеку - можна отримати мультимедійний проектор

17 вересня за підтримки Уповноваженого Президента з прав дитини, Центру громадського здоров'я МОЗ України, Міністерства інформаційної політики та Патрульної поліції в Україні стартувало масштабне змагання серед шкіл на тему безпеки на дорозі Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine

Зареєструвавши свою команду, школи будуть змагатися у проведенні найкреативніших, найоригінальніших, а головне – найдієвіших флешмобів, акцій, інформаційних кампаній, щоб привернути максимальну увагу до теми безпеки на дорозі та висловлюватися за безпеку. А всі зареєстреовані школа позначать у одному із найпопулярніших навігаторах в Україні – Waze, сказав Сергій Катющенко, експерт українського представництва компанії Waze (Google).

Зареєструвати команду і отримати усю інформацію про правила участі можна на сайті: http://trafficchallenge.com.ua/heshteg-marafon/

Організатори впевнені, що цим змаганням мотивують молодь активно висловлюватися за формування безпечного середовища на дорогах. Адже хештег #SpeakUp (дослівно з англ. – Висловлюйся) – це міжнародне гасло, що символізує активні дії та висловлювання за безпеку на дорозі, проголошене на цей рік ООН для всіх країн, які підтримують глобальні цінності.

"Щоб в Україні знижувалася кількість смертей на дорозі – потрібно змінювати культуру, підвищувати обізнаність людей про причинно-наслідкові зв'язки того, що стається на дорозі. Головне – заохочувати людей самим зробити щось задля своєї безпеки", – розповіла Ольга Дробишева, голова ГО "Traffic Challenge".

"Світ живе і розвивається на дуже високій швидкості. Поки ми обговорюємо перехід пішоходами дороги на червоне світло, у Європі вже обговорюють поведінку штучного інтелекту під час кермування автомобілем, Тож ті питання, які досі стоять перед нами, у Європі вже давно вирішені. І ми повинні рухатися у цьому напрямку швидше"', – сказав Максим Хоботов, директор по роботі з банками та брокерами компанії Граве Україна Страхування життя.

А тим часом в Україні за перші 6 місяців 2019 року сталося 63 тисячі ДТП. У них 1331 людина загинула, 13,5 тисяч – травмувалися. За 7 місяців поточного року за участі дітей трапилося близько 2500 ДТП, у них 93 дитини загинули, близько 2400 отримали травми, розповів Олексій Зіборов, т.в.о. начальника відділу зв'язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції.

Небайдужість та обізнаність допоможе зменшити ці цифри, впевнений Амбасадор проекту Хештег-Марафон #SpeakUpUkraine, Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба: "Кожен такий випадок – це трагедія для родини і збитої дитини, і водія, який опиняється за ґратами. Безпека на дорозі починається з кожного з нас: наскільки ми пояснюємо своїм дітям, чому порушувати правила небезпечно, чи робимо ми зауваження своїм друзям і незнайомим людям".

Звіти про заходи публікуватимуть у соцмережах із хештегом #SpeakUpUkraine. 11-17 листопада учасники складатимуть підсумковий тест зі 100 питаннями про безпеку на дорозі. Щоб скласти тест, потрібно пройти безкоштовні відео-уроки на он-лайн платформі Traffic Challenge FRoSH. У тесті буде багато питань і про паски безпеки.

"Ми наголошуємо: немає різниці чи ви водій чи пасажир, ви повинні пристібатися. Бо ваш пасок безпеки на справді може врятувати важе життя і життя різних пасажирів", – сказала Анастасія Вайткевич, керівник відділу корпоративних комунікацій та корпоративної соціальної відповідальності Winner Group Ukraine.

Координуватимуть школи волонтери, в тому числі представники Центру Громадського здоров'я МОЗ, Шкільні офіцерів поліції.

"Ми самі формуємо реальність навколо себе, і нам потрібно не лише говорити зі своїми дітьми, а й самим бути для них прикладом – не лише під час інформаційних кампаній, а у повсякденному житті", – наголосив Владислав Збанацький, заступник генерального директора ДУ "ЦГЗ МОЗ України".

Найяскравіші команди можуть виграти подарунки для своєї школи: мультимедійні проектори, делініатори, комплекти світловідбивачів, сучасні аптечки, освітні матеріали, персональні комплекти подарунків з фітнес-трекером, світловідбивачами, книжками та сувенірами.

"Делініатори – це підказка для водія, що тут паркуватися не можна. Ми надамо їх школам-переможцям, і вони встановлять їх у місцях переходу, де часто паркуються автомобілі і заважають дітям", – зазначила Ольга Пшенична, директор компанії "Призма".

Реєстрація команд триває до 27 вересня. Школярі молодшого віку проводитимуть свої заходи з 30 вересня до 11 жовтня, середнього й старшого – 14-25 жовтня, а 28 жовтня – 8 листопада заплановані освітні тренінги для вчителів і батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: