fbpx
Сьогодні
10:33 23 Вер 2019

У Зеленського хочуть підписати масштабний міжнародний договір

У команді президента України Володимира Зеленського розглядають і піднімають на різних переговорах ідею про підписання масштабного міжнародного договору за участі провідних світових держав, щоб закріпити "на століття" суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це інформує Інтерфакс-Україна з посиланням на інтерв'ю помічника Зеленського Андрія Єрмака.

"У нас є ідея – зараз я говорю про це вперше – яка тепер звучить в переговорах, щоб врегулювання ситуації закінчилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому б взяли участь всі найбільші гравці – Сполучені Штати, Великобританія, Німеччина, Франція , Китай, які зафіксували б на роки, а краще на століття, наш суверенітет, територіальну цілісність", – зазначив Єрмак.

Єрмак вказав, що оскільки Україна вже має досвід непрацюючих документів і гарантій, під які Україна зробила серйозні кроки, починаючи з моменту здобуття незалежності, то він вважає, що як "один з елементів гарантії в Україні повинні з'явитися штаб-квартири міжнародних організацій ".

Говорячи про можливість приєднання США до переговорів в "нормандському форматі", Єрмак зазначив, що президент Зеленський вже озвучив чітку стратегію, що поки є переговори в Мінську і "нормандський" формат, і Україна зробить все, щоб рухатися в цих рамках.

"Якщо на якомусь етапі ми зрозуміємо, що" нормандський "формат не працює, будемо шукати інші формати", – додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: