fbpx
Сьогодні
09:06 22 Вер 2019

У Казахстані затримали 57 активістів за участь у несанкціонованих мітингах

У столиці Казахстану Нур-Султані 21 вересня затримали 57 осіб. Причина – спроба участі у несанкціонованих мітингах.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що деякі демонстранти здійснювали протиправні дії щодо правоохоронців, а також створювали загрозу спокою і безпеки інших громадян. Крім того, уточнюється, що активісти загрожували безпеці дорожнього руху.

Одна з активісток протесту Бота Джардемали повідомила в Facebook, що учасники мітингів вимагали протидії експансії Китаю" і звільнення "політичних в'язнів". Вона вважає, що "Мирні протести в Казахстані відображають реальну політичну ситуацію в країні. Масові затримання, застосування сили з боку поліції, порушення фундаментальних свобод".

Також відомо, що раніше до участі у протесті знову таки в Facebook закликав казахстанський банкір Мухтар Аблязов, який на данній момент живе у Франції.

"В Казахстані Аблязов був заочно засуджений до довічного позбавлення волі. Він є засновником забороненої в країні організації "Демократичний вибір Казахстану", – йдеться в повідомленні.

У червні 2019 у Казахстані теж проходили несанкціоновані мітинги. Тоді активісти вимагали чесних виборів, а заарештовано було близько 700 осіб.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: