fbpx
Сьогодні
12:13 22 Вер 2019

Порошенко заявив, що жодної "формули Штайнмаєра" немає в природі, її писав Лавров

Фото twitter.com/poroshenko

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко заявив, що узгодженої "формули Штайнмаєра" немає.

Про це він заявив у програмі "Рандеву" на 5 каналі.

"Ніякої угоди Штайнмаєра не існує в природі. Немає угоди Штайнмаєра. Ніякої формули Штайнмаєра, нібито з кимось узгодженої, не існує", – сказав Порошенко.

Він розповів, що були пропозиції міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмаєра, які полягали в наступному: після того, як буде сформований компонент безпеки, після того, як буде проведена бездоганна організація виборів, після того, як ОБСЄ визнає ці вибори, які відповідають критеріям ОБСЄ і будуть вільними і демократичними, відповідати вільному волевиявленню громадян. Штайнмаєр запропонував, щоб закон про особливий режим місцевого самоврядування не вводився через два тижні після виборів, коли виборчі комісії зобов'язані будуть підрахувати підсумки виборів, а у день виборів, тоді як ОБСЄ видасть звіт, що вибори є вільними.

"Ніяких інших позицій по перетасуванню, що ми організуємо виключно політичний процес, а безпеку не обговорюємо – це все вигадки Путіна", – підкреслив п'ятий президент України.

"Я хочу вам розповісти, я вперше це розповідаю, про останній зустріч в Берліні з Путіним, Меркель, французьким президентом і вашим покірним слугою. Коли Путін сказав: у нас є формула Штайнмаєра, написана Лавровим. Я кажу: вибачте, ось є лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини пана Штайнмаєра, де вони викладають, що це – формула Штайнмаєра. Будь ласка, подивіться. Він, Путін, бере цю форму, читає і говорить: ні, це зовсім не те, у нас написав Лавров формулу Штайнмаєра. Я кажу: вибачте, ніякої Лавров нам нічого писати не буде. Тим більше, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр і ви можете його запитати, пане Путін. Не буду я його питати, ви його переагітували, ми будемо ґрунтуватися на наших пропозиціях – ось це стиль ведення переговорів Росією", – розповів Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: