fbpx
Сьогодні
22:28 21 Вер 2019

Українка виступила на Молодіжному кліматичному саміті ООН: про що говорила

Фото ukrinform.ua

Участь у Міжнародному кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку необхідна для того, щоб активісти з різних куточків світу могли поділитися досвідом та розглянути питання безпеки, якому варто приділяти більше уваги.

Про це активістка руху "Фрі Свидовець" Іріс Дель Соль розповіла на одній з панельних дискусій Молодіжного кліматичного саміту у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, повідомляє Укрінформ.

«Іноді бути в Україні активістом з захисту навколишнього середовища може бути небезпечно. Для мене участь (у Молодіжному кліматичному саміті ООН – ред.) – це також захист себе та інших людей, які працюють зі мною», – розповіла вона.

Іріс Дель Соль ООН

Фото ukrinform.ua

Активістка руху "Фрі Свидовець", який бореться проти побудови на однойменному гірському масиві у Закарпатській області великого гірськолижного курорту, розповіла, що завдяки увазі ЗМІ та представництву свого руху на рівні штаб-квартири ООН почуватиметься у більшій безпеці після повернення додому.

На її думку, питанню безпеки активістів, які борються з кліматичною кризою у світі, треба приділяти більше уваги.

Під час панельної дискусії українка зауважила, що активістам усього світу важливо розповідати свої історії боротьби, бо вони можуть надихнути інших людей деінде.

Іріс Дель Соль ООН

Фото ukrinform.ua

Перед виступом вона розповіла журналістам, що рух "Фрі Свидовець" існує три роки. Активісти борються проти планів побудови на гірському масиві Свидовець у Закарпатській області гірськолижного курорту, оскільки таке масштабне будівництво загрожує знелісненням, зокрема, ставить під загрозу букові праліси, може призвести до порушення екосистеми Свидовця, перешкоджанню міграції ведмедів тощо.

Нагадаємо, що в ООН стартував Молодіжний кліматичний саміт, де виступатиме українка.

Учора понад 2 тисячі українців з 21 міста приєдналися до Міжнародного маршу за клімат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: