fbpx
Сьогодні
15:13 21 Вер 2019

Турецький міністр зацікавився українським Ан-178

Туреччина висловила зацікавленість українським літаком Ан-178, представленим на виставці сучасних технологій в Стамбулі, та високо оцінила співробітництво з Україною у сфері авіації.

Про це 21 вересня йшлося на зустрічі міністрів внутрішніх справ України і Туреччини Арсена Авакова та Сулеймана Сойлу, що відбулась під час виставки, повідомляє прес-служба МВС України.

"Ан-178 дуже хороший літак. Крім того, наші вертольоти Мі-17 (транспортна модифікація Мі-8 – ред.) модернізуються в Україні, 6 з них ми вже отримали. Для нас це приклад дуже успішного співробітництва з вами", – сказав Сойлу.

У свою чергу його український колега зазначив, що МВС України планує закупити 13 літаків Ан-178 для ДСНС, призначених для ліквідації пожеж, та для Національної гвардії.

Аваков також запросив міністра внутрішніх справ Туреччини відвідати Україну.

"Дуже розраховую, що ви наприкінці місяця відвідаєте Україну. У нас будуть масштабні навчання, які ви маєте побачити. Крім того, я покажу вам нові модернізовані моделі вертольота Мі-8. А компанія Airbus проведе презентацію вертольотів, які вони поставляють для МВС України", – сказав він.

У цьому зв'язку турецький міністр зазначив: "Це має бути дуже цікавий та насичений візит, думаю, я приїду".

Довідка

Ан-178 – перший літак з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих.

Поміж тим, на тій же виставці Аваков зустрівся з Ердоганом.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: