fbpx
Сьогодні
14:41 21 Вер 2019

Стара українська делегація готується їхати до ПАРЄ

Близько половини депутатів, що увійшли до української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, планують поїхати на осінню сесію ПАРЄ попри єдність думок з цього питання у делегації.

Про це "Європейській правді" розповіли кілька членів новоствореної делегації.

Сформований перелік членів нашої делегації навмисне не передаватимуть до Асамблеї до початку осінньої сесії.

"На рівні політичного рішення 4 фракцій прийняло рішення не подавати credentials нової делегації (офіційний документ, що уповноважує депутатів представляти Україну у ПАРЄ)", – підтвердила цю інформацію Ясько.

За правилами ПАРЄ це означає, що до асамблеї має право поїхати стара делегація, повноваження її членів будуть повноцінно визнаватися у Страсбурзі. Нардепи від Батьківщини, "ЄС" та ОПЗЖ, які були і у складі старої делегації і є також у новій, вже запланували цю поїздку і мають намір брати участь у розгляді окремих питань – тих, що стосуються України.

Ці наміри суперечать заяві голови профільного комітету ВР Богдана Яременка ("Слуга Народу"), який повідомив, що делегація України взагалі не поїде на сесію ПАРЄ.

У коментарі депутат уточнив, що хтось і депутатів справді може з'явитися у Страсбурзі. "Хтось з них, не виключено, може поїхати. Але це буде відображенням їх особистої волі, а не волі Верховної ради", – пояснив вн.

Цікаво, що до Страсбургу може поїхати також однопартійка Яременка, новообрана депутатка Ясько – але вона не зможе зайти до зали, бо ПАРЄ не визнає її повноваження. Старі депутати пропонують їй приїхати у якості запрошеної.

"Це поки не вирішено, і це є більш технічним питанням. Ми проводимо консультації з іншими країнами і може бути так, що зустрічі будуть під час сесії в Страсбурзі", – пояснила вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: