fbpx
Сьогодні
09:38 21 Вер 2019

Порошенко розповів про свою останню зустріч із Путіним

П'ятий президент України Петро Порошенко розповів про те, як зустрічався з Путіним у Берліні, де обговорювалася формула Штаймаєра. 

Про це він вперше розповів в інтерв'ю з Яніною Соколовою, уривок із якого був опублікований 5 каналом.

Мова йшла про останню зустріч в Берліні, яка сталася 2016 року в Нормандському форматі.

"Путін сказав: "У нас є формула Штайнмаєра написана Лавровим". Я кажу: "Вибачте, ось є лист двох міністрів закордонних справ Франції та Німеччини, де вони не викладають, що це є формула Штаймаєра. Ось, будь ласка, подивіться". Він бере цю формулу, читає. Каже: "Ні, це зовсім не те. У нас напише Лавров формулу Штаймаєра", – переказує пан Порошенко.

За словами Порошенка, він на це відповів відмовою.

"Я кажу: "Вибачте, ніякий Лавров нічого нам писати не буде. Тим більше, що за цим столом сидить сам Штайнмаєр – і ви можете його спитати", – розповідає Петро Порошенко.

На його слова, як твердить п'ятий президент, Путін відповів, що нічого питати у нього не бажає, бо Штайнмаєра "переагітували".

"Я раджу бути дуже обережним. Ми зацікавлені в мирі. Ми зацікавлені у відновленні суверенітету України на окупованих територіях. Але точно не навпаки. Ми не зацікавлені, щоб це був російський план і щоб Росія під стволами своїх збройних сил визначала, хто буде обраний на цих виборах", – заявив Порошенко.

Раніше Порошенко заявив, що Портнов погрожує Гонтаревій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: