fbpx
Сьогодні
Фото 11:10 20 Вер 2019

На Херсонщині звільнених моряків відправлять у пансіонат, а Беспальченку – влаштують весілля

Трьох звільнених з російського полону військових моряків зустріли на рідній Херсонщині

На площі Свободи у Херсоні, де з 2014 року зустрічали українських бійців, що прибували з АТО, 19 вересня вітали земляків – військових моряків, які повернулися з російського полону – Михайла Власюка, Віктора Беспальченка та Сергія Чулібу.

Серед тих, хто зустрічав моряків – волонтери, рідні моряків, журналісти, представники влади, повідомляє Укрінформ.

моряки херсон

"Ми хвилюємося, написали всі разом листа – хочемо вам подякувати… Ми хочемо подякувати за підтримку кожному українцю, який в нас вірив, надіявся на нашу маленьку перемогу – на визволення з полону. Дякуємо кожному дитячому малюнку, за листи підтримки. Адже найстрашніше в полоні – знати, що тебе забули. Проте завдяки вам, дорогі земляки, це не відчувалося. Ми також хочемо подякувати ветеранам АТО, які захищали і захищають нас на Сході України. Дуже хочеться, щоб ця війна швидше закінчилась нашою перемогою і щоб всі наші земляки повернулися додому живими і здоровими", – каже від імені моряків Сергій Чуліба.

Він зазначив, що моряки-херсонці втрьох пройшли разом "і Крим, і Рим" – служили в Криму на одному кораблі, який називався артилерійський катер "Херсон".

Моряки також подякували Уповноваженій ВР України з прав людини Людмилі Денісовій та владі за те, що вони зробили задля їх визволення.

моряки херсон

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, який зустрічав земляків, повідомив, що моряки та їхні рідні зможуть відпочити в пансіонаті, а Віктору Беспальченку та його дружині Тетяні, які одружилися в московському СІЗО "Лєфортово" запропонував обрати дату, коли вони захочуть відсвяткувати своє весілля.

"Ми разом з благодійниками підготували передусім хлопцям відпочинок в одному з найкращих пансіонатів нашої області і ми запрошуємо їх (з родинами) відпочити від кремлівського полону. А також аграрії пообіцяли допомогти влаштувати весілля – ви знаєте, що в одного з наших героїв було весілля, воно було в "Лєфортово", але справжнє весілля буде тут – на херсонській землі", – сказав Гусєв.

моряки херсон

Серед тих, хто зустрічав моряків – херсонка Оксана Погомій. Вона каже: прийшла зустріти хлопців, щоб подякувати їм за те, що моряки не схибили, за те, що повернулися, що вони будуть далі служити.

Михайла Власюка зустрічає сестра та п'ятимісячна племінниця. Вони приїхали з маленького села Мар'янівка Каховського району.

моряки херсон

Батьки Сергія Чуліби розповідають, що син буде і надалі захищати Україну і продовжить службу. "Це ось приїхала наша рідня з Каховки – семеро чоловік, це найближчі", – каже Любов Чуліба, мама Сергія.

Згадували під час зустрічі моряків і вишиті рушники, які на День Незалежності вручили батькам моряків. Люди кажуть, що цей оберіг "спрацював" – адже хлопці вже повернулися додому.

Фото Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: