fbpx
Сьогодні
14:21 19 Вер 2019

ВР подовжила на 3 роки дію закону про добровільну фінансову реструктуризацію

Фото Reuters

Верховна Рада на засіданні 19 вересня прийняла законопроект № 1070, яким вдосконалюється процедура проведення фінансової реструктуризації.

За проголосувало 300 нардепів, передає НВ.

Закон продовжує для банків на три роки можливість використання механізму добровільної фінансової реструктуризації для зниження обсягів проблемної заборгованості.

Він також дасть можливість проводити спільну процедуру реструктуризації для кількох боржників, які є пов'язаними особами, але мають різних кредиторів.

Нагадаємо, закон «Про фінансову реструктуризацію» було прийнято у 2016 році. Він передбачав створення механізму добровільної позасудової реструктуризації заборгованостей підприємств-позичальників для зниження обсягів проблемних кредитів на балансах банків. Він також мав сприяти зниженню ризику банкрутств та припинення господарської діяльності підприємств, які мають тимчасові проблеми з ліквідністю, проте здатні відновити повноцінну економічну діяльність.

В Нацбанку відзначили, що загалом за три роки банки провели реструктуризацію боргу на понад 30 млрд грн за процедурою фінансової реструктуризації. Переважна більшість угод припадає на банки державного сектору. В НБУ додали, що потрібно також створити повноцінний вторинний ринок проблемних боргів та розбудувати відповідну інфраструктуру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: