fbpx
Сьогодні
14:48 19 Вер 2019

У "Слузі народу" прокоментували прохання Кличка щодо дострокових виборів у Києві

Усні заяви мера Києва Віталія Кличка про дострокові вибори в столиці не можуть бути предметом обговорення у Верховній Раді, заявляють у фракції "Слуга народу" і зазначають, що очікують офіційного звернення до парламенту.

"Усні новини із сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Очікуємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної Ради, далі воно надійде до комітету. Ми будемо в комітеті визначатися", – сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту в четвер, передає Інтерфакс-Україна.

Він уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади та місцевого самоврядування, який є головним у цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

"Якщо він встигне до цього подати (подання – ред.). Можливо, включимо до порядку денного комітету. Можливо, не включимо. У нас є 90 днів на ухвалення цього рішення", – пояснив Корнієнко.

Як повідомлялося, в четвер, 19 вересня, Кличко заявив, що звернувся до парламенту щодо розпуску Київради, яка знову не зібрала кворуму для сесії, і призначення дострокових виборів у столиці.

"Сьогодні ми бачимо, що в залі немає кворуму. Тобто працювати готові не всі. Тому я звертаюся до парламенту щодо розпуску Київради VIII скликання та призначення дострокових виборів у Києві!" – заявив Кличко в четвер після того, як Київрада не зібрала кворуму для проведення чергової сесії, повідомила прес-служба мера.

Група народних депутатів від "Слуги народу" 13 вересня зареєструвала в парламенті законопроект №2143 про внесення змін до закону "Про столицю України – місто-герой Київ", який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови і депутатів Київської міської ради (8 грудня 2019 року). Цей документ включено до порядку денного сесії парламенту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: