fbpx
Сьогодні
14:55 18 Вер 2019

Соколовська: зменшення видатків на субсидії на 10% - міф

Фото: finance.liga

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська розвіяла міф про те, що кількість отримувачів субсидії у поточному опалювальному сезоні зменшиться.

Після оприлюднення проекту бюджету на 2020 рік у ЗМІ, за словами міністра, почали поширювати інформацію про зменшення видатків на субсидії, про це Юлія Соколовська написала на своїй сторінці у  Facebook:

"У ЗМІ поширюється інформація про зменшення видатків на субсидії, що призведе до скорочення кількості одержувачів. За повідомленнями медіа, їхня чисельність зменшиться на 10%. Хочу запевнити, що ця інформація не відповідає дійсності і є результатом неправильної інтерпретації фактів. Скорочення видатків не призведе до скорочення одержувачів! Більше того, видатки на субсидії переглянуто вже в цьому році, і наразі у держбюджеті 2019 року на них заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо. Тобто, фактично ніякого "скорочення" немає. Влада не збирається відмовляти отримувачам субсидій!" – зазначила міністр.

Окрім того Соколовська повідомила, що у проекті бюджету на 2020 рік закладено понад 47 мільйонів гривень на виплату пільг та субсидій:

"Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг! Якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено виключно економічними факторами: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився і розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам. Тому ще раз підкреслюю: "скорочення" видатків не призведе до скорочення одержувачів!", – написала Юлія Соколовська.

Нагадаємо, що скасування мораторію на землю підтримують лише третина українців

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: