fbpx
Сьогодні
17:28 18 Вер 2019

Питання транзиту російського газу через Україну обговорять у Брюсселі

Фото: ua.news

Сьогодні, 18 вересня, Еврокомісія офіційно анонсувала тристоронні переговори щодо транзиту російського газу на європейський ринок територією України, які відбудуться у четвер у Брюсселі.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті Європейської Комісії , повідомило ukrinform.

Завтра, 19 вересня, у Брюсселі відбудеться третій раунд тристоронніх переговорів на політичному рівні з Росією і Україною з приводу довгострокового транзиту газу через Україну у період після 2019 року.

Перед зустріччю віцепрезидент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович проведе двосторонні переговори як з делегацією України на чолі з міністром енергетики Олексієм Оржелем, та з делегацією Росії під керівництвом міністра енергетики Олександра Новака. На зустрічі будуть також присутніми керівники компаній Нафтогаз і Газпром.

Як повідомляє Єврокомісія, переговори будуть зосереджені навколо того, яким чином відобразити правила ЄС у сфері енергетики у майбутній рамковій угоді, а також стосуватимуться досягнення прийнятної тривалості такого майбутнього контракту, визначення обсягів газу з дотриманням гнучкості, а також тарифів на його транспортування.

"Переконаний, що прогрес на переговорах надасть потужний позитивний сигнал ринку та споживачам напередодні зимового періоду", – заявив Шефчович.

Нагадаємо, Соколовська: зменшення видатків на субсидії на 10% – міф

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: