fbpx
Сьогодні
12:51 18 Вер 2019

Порошенко продовжує ігнорувати повістки до ДБР

Фото twitter.com/poroshenko

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" у середу не з'явився на допит у Державне бюро розслідувань.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Петро Порошенко не з'явився на допит. Повістку буде направлено повторно", – сказала журналістам у середу прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова.

Вона пояснила, що йдеться про кримінальне провадження, яке стосується можливого зловживання службовим становищем, а також можливого втручання в діяльність суддів.

"Це кримінальне провадження періоду, починаючи з 2016 року, коли розпочалася судова реформа, під час якої суддів, у яких закінчувався п'ятирічний термін їхніх повноважень, президент своєчасно не змінив. Отже, вони отримували винагороду у вигляді своєї зарплати судді, що могло заподіяти державі певних збитків, оскільки за фактом вони судочинства не здійснювали", – зазначила прес-секретар ДБР.

Вона повідомила, що в рамках цього кримінального провадження вже розпочалися допити суддів. "Ідеться про понад тисячу суддів, яких допитають у рамках цього кримінального провадження", – розповіла прес-секретар.

Іванова наголосила, що ДБР направляє Порошенку повістки через апарат Верховної Ради, й нагадала, що, згідно з чинним законодавством, він має депутатську недоторканість.

Найближчі допити Порошенка заплановані на 27 вересня і 3 жовтня, але повторні повістки можуть направлятись і на інші дати.

Нагадаємо, Порошенко побував на допиті в ДБР і розповів, про що його там питали.

Також до банку Порошенка прийшли силовики.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: