fbpx
Сьогодні
20:26 18 Вер 2019

Депутат-кнопкодав не прийшов на комітет Ради

Фото Reuters

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова надішле всім депутатам лист через інцидент з погрозами позафракційного Олександра Ковальова на адресу журналістів руху "Чесно", які зафіксували факт його неперсонального голосування.

Таке рішення ухвалили члени комітету на засіданні в середу, повідомляє Укрінформ.

"Направити лист на електронну адресу народних депутатів України з висновками нашого комітету щодо інциденту, який мав місце між журналістом Олександром Саліженком із "Чесно" та народним депутатом України Ковальовим, і закликом унеможливити в майбутньому такі події", – зачитав рішення комітету його очільник Нестор Шуфрич.

Парламентський аналітик Громадського руху "Чесно" Олександр Саліженко, який був присутній на комітеті, розповів, що після того, як рух "Чесно" зафіксував і оприлюднив факти кнопкодавства Ковальова, до них звернувся сам Ковальов і в грубій формі запитав, чому "Чесно" опублікував новину про його кнопкодавство, а також звідки журналісти родом і як їх звати.

За словами Саліженка, депутат його сфотографував, надіслав фото комусь у месенджер і пообіцяв "зустрітися за межами парламенту і обговорити цю ситуацію". Представники руху "Чесно" розцінюють ці заяви як погрозу і написали заяви в поліцію.

Сам депутат Ковальов не був на засіданні комітету. Як пояснив Шуфрич, він не зміг прийти через участь у засіданні комітету, членом якого є. При цьому, за словами Шуфрича, Ковальов погодився зустрітися з представниками руху"Чесно" в кулуарах Верховної Ради в присутності членів Комітету з питань свободи слова.

Також Шуфрич заявив, що не бачить підстав вважати висловлювання Ковальова погрозами, але зазначив, що вони є неетичними і не гідними народного депутата.

"Я поцікавився біографією Ковальова. Ви знаєте, що він з перших днів на лінії розмежування? Манера розмовляти в людини, яка пробула 5 років на фронті може бути трохи іншою, ніж в тих народних депутатів України, з якими ви звикли спілкуватися", – сказав Шуфрич.

Раніше повідомлялося, що на «кнопкодавстві» попався прокремлівський нардеп з Донецької області Олександр Ковальов.

Після цього глава парламенту Дмитро Разумков зі Слуги народу заявив, що така поведінка «неприпустима».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: