fbpx
Сьогодні
13:50 17 Вер 2019

За час війни на Донбасі загинуло понад 3 тисячі людей із цивільного населення, - ООН

З початку конфлікту на Донбасі загинули понад 3300 мирних жителів, заявляють у Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні, констатуючи значне зниження кількості жертв із липня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні кількість жертв серед цивільного населення є найнижчою за весь період конфлікту, який уже забрав понад 3300 життів цивільних осіб. Сподіваємося, тенденція до зниження збережеться в майбутньому", – повідомила глава Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на прес-конференції у вівторок у Києві.

Вона представила доповідь про ситуацію з правами людини в Україні в період із 16 травня до 15 серпня 2019 року.

"За тримісячний період, що охоплюється доповіддю, восьмеро осіб – чотири чоловіки і чотири жінки – загинули через конфлікт, 60 дістали поранень, серед них – дев'ятеро дітей", – розповіла Богнер.

Водночас вона зазначила, що після відновлення з 21 липня режиму припинення вогню кількість жертв серед цивільного населення суттєво знизилася.

Богнер розповіла, що на контрольованій урядом території моніторингова місія ООН може вільно здійснювати свою діяльність, включно з конфіденційним доступом до місць тримання під вартою затриманих осіб.

"На території, яка контролюється збройними групами, наша діяльність уже понад рік сильно обмежена", – додала вона.

Місія ООН занепокоєна умовами тримання під вартою осіб на тимчасово непідконтрольній Києву території.

Крім того, Богнер нагадала, що РФ як окупаційний держава досі не надала доступ до Криму, якого вимагає резолюція Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинув один військовий.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: