fbpx
Сьогодні
19:32 17 Вер 2019

Ветеранів АТО та ООС в політиці хочуть бачити 42% українців, - дослідження

фото Телеграф

Більше 40% громадян України вважають, що ветерани АТО та ООС повинні бути залучені в політику як високого, так і місцевого рівня.

Про це під час презентації результатів соціологічного дослідження про стан ветеранського руху в Україні заявила доцентка кафедри соціології Національного університету Києво-Могилянської академії Тамара Марценюк. Пише telegraf

Згідно з дослідженням, 42% громадян України вважають, що ветерани АТО та ООС повинні бути залученими в політику різного рівня, в той же час 31% респондентів виступає проти цієї ідеї, а 25% – не визначились щодо цього питання.

Соцопитування, яке проводили в період весни-літа 2019 року, показало, що західні регіони України значно більше підтримують ідею довіри ветеранам, які долучаються до політичного життя країни. У східних регіонах найпопулярнішою відповіддю було, – "важко сказати".

Жителі сіл більше довіряють ветеранам в політиці, ніж міське населення, розповіли ініціатори заходу. Всього було проведено 2 021 інтерв'ю з респондентами, які проживають в 110 населених пунктах України. У сільській місцевості було опитано 719 респондентів. Дослідження проводилося за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Нагадаємо, За час війни на Донбасі загинуло понад 3 тисячі людей із цивільного населення, – ООН

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: