fbpx
Сьогодні
15:09 17 Вер 2019

Під Радою активісти та депутати обговорять план дій щодо попередження дитячого куріння

19 вересня о 9:00 біля Верховної Ради розпочнеться брифінг народних депутатів, міжнародних експертів та громадськості щодо плану дій для нового парламенту в контексті попередження дитячого куріння.

Експерти запропонують реалістичні законодавчі кроки, які допоможуть зробити так, щоб діти, народжені за час роботи дев'ятого скликання парламенту, та всі наступні покоління більше ніколи не почали курити.

Під час брифінгу учасники обговорять ключові напрямки зменшення привабливості та доступності тютюнових виробів задля профілактики неінфекційних захворювань та збільшення тривалості життя українців.

"Поширеність куріння в Україні серед людей віком від 15 років становить 20%, тобто 7,2 мільйона осіб в Україні курить. Щороку від хвороб, спричинених курінням, в Україні помирає 85 тисяч осіб. Щороку українська економіка втрачає 3,2% ВВП через витрати на лікування та втрату працездатності внаслідок куріння. Україна зобов'язана виконувати Рамкову конвенцію ВООЗ із боротьби проти тютюну, яку ратифікувала ще у 2006 році та запровадити європейські правила контролю за тютюном та новими пристроями для куріння, відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС", – пояснюють організатори брифінгу.

Спікери:

  • Лада Булах, народний депутат України;
  • Дмитро Чорний, народний депутат України;
  • Володимир Крейденко, народний депутат України;
  • Наталія Король, національний фахівець з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні;
  • Келлі Хеннінг, директор глобальних програм з охорони здоров'я Bloomberg Philanthropies;
  • Лілія Олефір, виконавчий директор ГО «Життя»;
  • Андрій Скіпальський, генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України.

Адреса: м. Київ, вул. М. Грушевського, 5, площа Конституції.

Для акредитації та додаткової інформації звертайтесь до Оксани Тотовицької, менеджера з комунікації ГО «Життя» +380632617405, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: