fbpx
Сьогодні
18:55 17 Вер 2019

Міністр оборони України запевнив військових аташе у незмінності курсу в НАТО

Фото Reuters

Курс України на членство в НАТО залишається незмінним. На цьому наголосив міністр оборони Андрій Загороднюк під час зустрічі з акредитованими в Україні представниками військово-дипломатичного корпусу.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Першим і безкомпромісним пріоритетом для нас є євроатлантична інтеграція. Ми чітко визначили членство в НАТО своєю стратегічною метою, тому наразі зосередилися на встановленні більш тісних відносин із нашими партнерами, збільшенні кількості міжнародних заходів в рамках нашої співпраці та запровадженні стандартів Альянсу в діяльності Міноборони та Збройних сил України", – сказав Загороднюк.

Міністр поінформував військових аташе про перебіг оборонної реформи та підкреслив, що для Міноборони актуальним є забезпечення прозорості та ефективності бюджету, здійснення закупівель на основі нульової толерантності до будь-яких проявів корупції та зловживань у цій сфері, перехід до сучасних стандартів системи військової освіти тощо.

За словами Загороднюка, Україна повинна досягти "швидких і якісних змін у принципах комплектування та мотивації персоналу, боротися за талановитих людей та впровадити лідерство у західному стилі".

Говорячи про плани оборонної реформи, міністр наголосив на необхідності створення оптимальної структури, здатної вирішувати весь спектр поточних та потенційних загроз, запровадженні нової моделі управління обороною, що включатиме демократичний цивільний контроль відповідно до стандартів і принципів НАТО.

Загороднюк також запевнив військових аташе у підтриманні і розширенні військово-політичного діалогу з керівництвом НАТО і ЄС та виконанні усіх міжнародних зобов'язань і програм щодо співпраці між оборонними відомствами України та країн-партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: