fbpx
Сьогодні
12:58 17 Вер 2019

Американська компанія планує створити готель на базі орбітальної станції

Каліфорнійська компанія The Gateway Foundation оприлюднила плани щодо створення станції Von Braun, яка б стала круїзним готелем серед космосу.

Про це повідомляє CNN.

Метою є запустити готель у космос до 2025 року та зробити його повністю функціональним для подорожей до 2027 року.

Станція Von Braun – це не єдиний проект дизайну космічного готелю. На початку 2019 року американський Orion Span розповів про плани створення космічного готелю під назвою Aurora Station, який він сподівається запустити в 2022 році.

Дизайн готелю Gateway Foundation названий у честь Вернера фон Брауна, інженера аерокосмічної галузі, який став першопрохідцем ракетних технологій спочатку в Німеччині, а згодом у США. Живучи в Німеччині, фон Браун брав участь у програмі розробки нацистських ракет. Пізніше працював над космічною програмою "Аполлон" у США.

Члени Gateway Foundation обрали саме таку назву, оскільки проект станції заснований на замальовках фон Брауна ще 60 років тому.

"Основний принцип функціонування станції не змінився з 50-их років", – каже Тім Алаторр, головний дизайнер станції.

Основна відмінність лиш у тому, що будуть застосовуватися сучасні матеріали: нові металеві сплави, вуглецеві композити, технологія 3D друку та стартові майданчики, які, за словами Алаторре, роблять проект космічного готелю більш імовірним у сучасну епоху.

Космічний туризм є дорогою розкішшю. Компанія планує запускати пасажирів у суб-орбітальний простір за чималою сумою у 250 тис. доларів на людину за кожну поїздку.

Також відомо, що на станції Von Braun можуть заночувати максимум 450 осіб.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: