fbpx
Сьогодні
22:34 16 Вер 2019

У "Слузі народу" розкритикували призначення Абромавичуса на посаду очільника "Укроборонпрому"

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубинський заявив, що генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус досі є громадянином Литовської Республіки, а отже, як іноземець він не може мати доступу до державної таємниці.

Про це Дубинський заявив на брифінгу.

Коментуючи свій конфлікт із директором "Укроборонпрому", нардеп зазначив, що "просто пан Абромавичус був засмучений тим, що у нього в декларації прописано володіння акціями компанії "Острів скарбів" "у перекладі з литовської", а ця компанія є акціонером Інвестиційного фонду". За словами Дубинського, цей фонд є акціонером російських підприємств, у тому числі банку, в якому одним з акціонерів є брат президента РФ Володимира Путіна.

"Ми про це написали у своєму блозі, і пан Абромавичус чомусь дуже засмутився через цю інформацію, перейшов на образи. Я думаю, що в цьому випадку йому треба більше стежити за тим, що він говорить, тому що він досі є громадянином Литовської республіки. Я вчора отримав усі докази того, що він не здав литовський паспорт, що він досі є громадянином Литовської Республіки, а отже, за всіма законодавчими актами України він не може бути директором "Укроборонпрому", – заявив Дубинський.

З огляду на це нардеп зазначив, що, по-перше, іноземець не може мати доступу до державної таємниці, а по-друге, Абромавичус мав здати литовський паспорт, чого він не зробив.

"Знаєте, чому він це не зробив? Міграційна служба пояснила це тим, що Абромавічус, ще коли був міністром економічного розвитку, пояснив це тим, що мито, яке стягує Литовська Республіка за те, щоб обробити запит з відкликання громадянства, становить половину його окладу, який він отримує як міністр. Тобто для нього це дуже велике фінансове навантаження, тому він не може його сплатити і залишає собі литовський паспорт", – розповів Дубинський.

Напередодні нардеп опублікував у своєму Telegram каналі офіційне підтвердження від Міністерства внутрішніх справ Литви про наявність у гендиректора "Укроборонпрому" литовського громадянства.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: