fbpx
Сьогодні
10:31 16 Вер 2019

Одна з найбільших проблем у МОЗ була неповага до своїх співробітників, - Супрун

Екс-глава Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як у перші дні роботи була шокована ставленням до співробітників.

Про це вона сказала в інтерв'ю УП.

Вона розповіла, що коли потрапила до МОЗ у якості першого заступника, вона пішла знайомитися із людьми по кабінетах. Натомість, люди у коридорах її боялися.

"Я йшла коридорами: "Доброго дня", "Hello!". А люди отак (показує, ніби притискається до стіни, – ред), навіть не дивилися на мене. Не розуміла, чому вони такі були. Вже пізніше люди, які довше працювали в МОЗ, розповідали, що коли заходила або виходила Раїса Богатирьова (екс-міністр охорони здоров'я України, лютий-грудень 2012 року, – ред.), працівники мали або стояти під стінами, або охорона взагалі викидала їх, щоб на коридорах не були", – ділиться спогадами Супрун.

За її словама, вона знайшла працівників у підвалі.

"Тоді ми взяли план цілого МОЗ і фізично перекинули людей на інші місця і витягнули всіх з підвалу. Люди вже працювали на сонці. Ми також зауважили, що в корпусі, де сиділо керівництво, все шикарно. А в іншому, де всі інші працівники, хороші кабінети були лише в керівників департаментів. Всі інші були в катастрофічному стані. Туалети… Oh my goodness! Так смерділо!", – згадує очільниця МОЗ.

"Це повага до людей. Одна з найбільших проблем була в МОЗ – неповага до своїх співробітників. Це катування людей, які сиділи в підвалі без опалення, не бачили сонця…", – Супрун.

"Ми почали поважати наших співробітників. Почали курси з англійської мови для них. Замість того, щоб тільки міністр і заступники на конференції виїжджали, ми почали їх відряджати. Бо вони держслужбовці, які будуть залишатися в МОЗ. Ми почали піклуватися їхнім розвитком. Думаю, культура така в МОЗ залишиться і буде розвиватися. Бо вже не бояться міністра. Зі мною спілкувалися, віталися, вже не зривалися, коли я заходила в кімнату. Керівнику або лідеру дуже важливо знати, коли сказати "Так" чи "Ні". А це важко зрозуміти, якщо люди не говорять з вами відверто", – підкреслює Супрун.

Нагадаємо, учора вона взяла участь у Всеукраїнському марші за права тварин.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: