fbpx
Сьогодні
09:38 16 Вер 2019

Конфлікт Іран-США: обидві держави заявили, що перебувають у військовій готовності

Командувач Повітряно-космічними силами "Корпусу вартових ісламської революції" (КВІР) Амір Алі Хаджизад заявив, що американські військові обʼєкти перебувають у зоні досяжності іранських ракет, а його країна готова до повноцінної війні.

Про це пише DW.

"Американські військові бази й авіаносці, які розташовані в радіусі 2 тис. км від Ірану, перебувають у зоні досяжності наших ракет", — сказав Хаджизад.

За його словами, іранські ракети були націлені на американські військові бази в Катарі, ОАЕ й Омані.

Він також додав, що Іран готовий був вразити ці цілі ще в червні, коли США заявили про збитий іранською ракетою дрон типу Navy MQ-4C Triton у міжнародному повітряному просторі над Ормузькою протокою.

Натомість, Дональд Трамп у своєму Твіттері заявив, що вони знають, хто стоїть за атаками на саудівські нафтові об'єкти і знаходяться "в бойовій готовності".

""Видобуток нафти в Саудівській Аравії зазнав нападу. Є підстави вважати, що ми знаємо винного, знаходимося в бойовій готовності в залежності від перевірки, але чекаємо від Королівства інформації про те, хто, на їхню думку, здійснив атаку, і на яких умовах ми будемо діяти!", – пише Трамп.

Нагадаємо, через атаку безпілотників на нафтопереробні потужності компанії Saudi Aramco обсяги добового видобутку нафти в Саудівській Аравії скоротилися на 5,7 мільйона барелів. Хоч відповідальність за напад офіційно взяли на себе єменські повстанці-хусити, державний секретар США Майк Помпео звинуватив у цьому Іран. Офіційний Тегеран ці звинувачення рішуче відкинув.

Нагадаємо, у червні відбувся напад на американський танкер, унаслідок чого відносини США та Ірану помітно погіршилися.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: