fbpx
Сьогодні
17:26 16 Вер 2019

ДБР сфабрикувало справу проти МОЗ через університет ім. Богомольця, - Супрун

Фото 24 канал

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун каже, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти МОЗ через епопею з ректором медуніверситету імені Богомольця.

Про це вона написала у Facebook.

"Нещодавно повідомляла, що проти членів нашої команди скоріш за все готують сфабриковані кримінальні провадження. І ось ДБР не забарилось: відкрило кримінальне провадження проти Міністерства охорони здоров'я. Справу відкрито через невиконання рішення суду про (чергове) відновлення Катерини Амосової на посаді ректора медуніверситету ім. Богомольця. Поновлення на посаді через суд — це послідовна стратегія боротьби колишньої ректорки за своє насиджене місце", – пише Супрун.

Вона нагадує, що епопея зі звільненнями/поновленнями Амосової, яку МОЗ звинувачувало в корупції і зловживаннях, триває вже півтора року.

Супрун каже, що міністерство боролося в судах і досягло справедливості. Нещодавно у медичному університеті відбулося голосування за ректора. Найбільше голосів отримав Юрій Кучин — його та нову команду підтримали 89% академічної спільноти. Екс-очільниця МОЗ висловила сподівання, що контракт з обраною людиною підпишуть якнайшвидше: "це стане гарним індикатором того, що в медичному університеті готові покласти край свавіллю корупціонерів та медичних феодалів".

"Спільнота університету вже виснажена регулярними спробами Амосової повернутись до потоків та задовольнити свої владні амбіції. Потрібно дати новообраному ректору можливість почати виконувати свої обов'язки, а співробітникам університету сфокусуватися на якісній підготовці студентів", – щаявила Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: