fbpx
Сьогодні
20:33 15 Вер 2019

Сутички після KharkivPride: затримано 17 осіб, постраждали 2 поліцейських

У Харкові після KharkivPride стались сутички на вулиці Римарській. Затримано 17 осіб, постраждали двоє поліцейських.

Про це повідомляє ГУ НП у Харківській області.

Як повідомили у поліції, що 17-річний харків'янин після закінчення Маршу став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу. Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Відносно юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення.

"17 осіб доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні", – йдеться у повідомленні.

За фактом подій слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, по факту хуліганських дій відносно юнака у парку Шевченка слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

По всім кримінальним провадженням тривають слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що після ЛГБТ-прайду у Харкові противники маршу побили його учасників та влаштували сутички з поліцією.

Нагадаємо, у неділю, 15 вересня 2019 року, у місті Харкові 2,5 тис. співробітників Національної поліції охороняли 1,5 тис. учасників "Харків прайду" – першої в історії міста вуличної маніфестації геїв та лесбіянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: