fbpx
Сьогодні
19:11 15 Вер 2019

Міст у Станиці Луганській відкриють до 27 листопада, - ОПУ

У районі Станиці Луганської на Луганщині продовжується відновлення мосту через річку Сіверський Донець.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті президента.

Зокрема, здійснюється асфальтування дороги від мосту у напрямку КПВВ.

Зранку у неділю, 15 вересня, до місця, де проводить роботи ТОВ Укртрансміст, прибули два вантажних автомобілі зі щебенем. Станом на 11:00 заасфальтовано майже 300 метрів із 750-ти правого боку дороги у напрямку моста. Також зранку завершено асфальтування лівої частини дороги.

Крім того, продовжують роботу піротехніки.

Станом на 12:00 працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій обстежили частину території прилеглої лісопосадки у напрямку мосту. Було виявлено 32 небезпечних предмети. Наразі розміновано, зокрема, 1,25 га ґрунтової дороги до лісу, понад гектар технологічної дороги; 1,37 га з правого боку та 1,35 га з лівого боку вздовж дороги та понад 2 га ділянки місцевості біля мосту радіусом 125 метрів.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада — відкрити основний міст.

У пресслужбі президента нагадали, що відновлення мосту через Сіверський Донець у районі Станиці Луганської є частиною міжнародних зобов'язань України для покращення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Нагадаємо, 31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

24 серпня українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого моста через Сіверський Донець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: