fbpx
Сьогодні
09:44 15 Вер 2019

Харківськими вулицями сьогодні пройде ЛГБТ-прайд

В неділю, 15 вересня 2019 року, у місті Харкові 2,5 тис. співробітників Національної поліції охоронятимуть 1,5 тис. учасників "Харків прайду" – першої в історії міста вуличної маніфестації геїв та лесбіянок.

Про це заявив начальник Головного управління поліції в Харківській області Валерія Сокуренко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми провели низку нарад за участю організаторів заходів, керівництва облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, з Консультаційної місією Європейського союзу, моніторингової місією ООН з прав людини. Налагоджено постійну координацію між усіма правоохоронними структурами області", – зазначив він.

Очікується, що на акції будуть представники міжнародних організацій, дипломатичних представництв та консульських установ інших держав.

Окрім того, о 13:00 на площі Конституції рух "Традиція і порядок" збирає тих, хто виступає за сімейні цінності.

"Сім'я -це основа буття християнина, тому її захист та підтримка – святий обов'язок. На жаль, сьогодні ми бачимо, що Божі заповіді стосовно сім'ї атакуються сучасністю. Саме тому ми, християни, повинні активно проявляти свою позицію", – наголошують харківські праві.

У п'ятницю, 13 вересня, вони разом з організацією "Фрайкор" та місцевим осередком "Правого сектору" намагалися зірвати лекцію політика і громадського активіста Олеся Донія на тему толерантності. Захід все ж таки відбувся, але промовця облили зеленкою.

Також проведення "Харків прайду" намагався в судовому порядку заборонити міський голова Геннадій Кернес.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: