fbpx
Сьогодні
10:22 13 Вер 2019

Зеленський розповів, як виглядає родинний стіл українців

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у форумі YES та розповів, як виглядає родинний стіл майже кожної української родини.

Зеленський закликав учасників уявити середньостатистичну українську родину та задав риторичне питання, чи щаслива ця родина. Тут таки він відповів, що це не є так, бо за столом стоять порожні стільці.

"Перший стілець належить тому, хто захищає країну на сході. А для тисяч українських сімей цей стілець залишиться порожнім назавжди. Другий стілець – це стілець заробітчанина. Так, він регулярно надсилає родині гроші, та чи достатньо цього для щастя: його дружині, його батькам, його дитині, йому самому? Кандидату наук, який збирає яблука? І у боротьбі з бідністю втрачає власну гідність."

Зеленський твердить, що є ще й друга причина, чому родина нещасна.

"Ті, хто лишився за столом, хочуть його покинути. Перша категорія – бабуся і дідусь. Вони отримують мізерну пенсію і відчувають себе просто непотрібними. Вони працювали довгі роки і тепер могли б подорожувати світом – як це у світі, як це у Європі. Натомість – мандрівка від поліклініки до дорогої аптеки. Поруч за столом – молоде підростаюче покоління. І для них щастя – це поїхати навчатися в іншу країну. Хоча всі кажуть, що наші ВУЗи не поступаються іншим багатьом іноземним ВУЗам. Значить, вони хочуть поїхати туди, щоб не вчитись, а залишитись. Далі за столом племінник. Всі називають його невдахою, хоча він – ФОП. Спочатку він пройшов 9 кіл пекла, щоб зареєструвати власну справу, даючи хабарі різним інстанціям. Тим більше, не сплачуючи чесних податків, бо інакше прийдеться закрити бізнес."

Далі Зеленський розповів про те, що далі середньостатистична родина дивиться телевізор, де у новинах подають негатив, та отримують величезну квитанцію.

"І кожен засинає із думкою: у цій країні війна, бідність, несправедливість. Висновок – треба тікати", – підсумовує Зеленський і каже, що саме це є стимулом до радикальних реформ в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: