fbpx
Сьогодні
13:25 13 Вер 2019

Порошенко побував на допиті в ДБР і розповів, про що його там питали

П'ятого президента України Петра Порошенка допитали в Державному бюро розслідувань.

Про це він сам повідомив після допиту, вдень 13 вересня в ефірі телеканалу "Прямий".

За його словами, були передані його письмові покази.

Порошенко повідомив, що питання стосувалися, зокрема, націоналізації ПриватБанку та події у Керченській протоці у листопаді 2018-го, коли в полон РФ потрапили українські моряки і в подальшому Україна запровадила воєнний стан у низці областей.

Коментуючи націоналізацію, Порошенко наголосив, що пов'язує сьогоднішні події з обшуками у ексглави НБУ Валерії Гонтаревої.

"Ми 100% праві, закон на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни великі гроші, але чомусь ДБР і інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть", — заявив президент.

"Крім того, сьогодні задавали питання по моряках, по Керченській протоці. Їм недостатньо рішення Міжнародного трибуналу, який визнав правоту України в праві користуватися українською Керченською протокою і українським Азовським морем і узбережжям Маріуполя і Бердянська, де українські ВМС несуть берегову оборону і саме унаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція і яка була проти них здійснена агресія РФ. Агресія, яка визнана світом. Міжнародний трибунал повністю визнав правоту України, а Державне бюро розслідувань проводить розслідування в частині правомірності, а чи має право Україна захищати свій водний простір", — додав Порошенко.

Петро Порошенко також прокоментував реєстрацію НАБУ справи щодо нього та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна, назвавши це "верхом неприйнятності".

Нагадаємо, цього ранку до банку Порошенка прийшли силовики.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: