fbpx
Сьогодні
11:38 11 Вер 2019

Монети дрібного номіналу не будуть платіжним засобом уже з жовтня

Монети номіналом 1, 2 і 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні з 1 жовтня 2019 року.

Про це йдеться в повідомленні Національного банку в Фейсбуці.

Монети зазначених номіналів можна без обмежень і безкоштовно обміняти на монети і банкноти інших номіналів протягом наступних трьох років.

Монети номіналом 1, 2 і 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні з 1 жовтня 2019 року.

"З 1 жовтня 2019 року монети 1, 2 і 5 копійок не братимуть під час розрахунків за товари і послуги, а Національний банк почне вилучати ці монети з готівкового обігу", – йдеться в повідомленні.

У той же час можна буде без обмежень і безкоштовно обміняти ці монети на монети і банкноти інших номіналів протягом наступних трьох років:

  • протягом першого року з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2020 року включно – у всіх відділеннях українських банків;
  • протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2022 року включно – в Національному банку та уповноважених банках ("Ощадбанк", "Приватбанк", "Райффайзен Банк Аваль").

Крім того, почнеться поступове вилучення з обігу монет номіналом 25 копійок. На відміну від 1, 2 і 5 копійок, 25 копійок поки що залишаться в готівковому обігу. Але ті монети, що будуть потрапляти в банки, не будуть повертатися назад в обіг і поступово їх буде ставати все менше.

Нагадаємо, 1 жовтня в Україні з'явиться купюра номіналом 1000 гривень.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: