fbpx
Сьогодні
20:34 11 Вер 2019

Мінкультури рейтингуватиме продюсерів, тому що держфінансування кіно - привілей

Міністерство культури, молоді та спорту планує змінити принципи державного фінансування кіноіндустрії та запровадить рейтингування продюсерів.

Про це розповів міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, передає Укрінформ.

"Ми будемо змінювати з часом принципи прозорості фінансування кіно, ми будемо вводити рейтингування продюсерів. Тому що, на моє глибоке переконання, державне фінансування – це привілей… Ми будемо вводити інструменти, механізми прозорості", – зазначив Бородянський.

Він додав, що таке рішення спричинене тим, що внаслідок пітчингу, проведеного Державним агентством з питань кіно, було втричі перевищено річний ліміт фінансування галузі.

"Я сьогодні мав зустріч із (керівництвом – ред. ) Держкіно та радою по Держкіно (Рада з державної підтримки кінематографії, ред.) і в серпні був проведений пітчинг, де прийнято рішення щодо фінансування фільмів-переможців на 1,7 млрд грн. Це втричі перевищує поточний бюджет Держкіно. Тобто була визначена державна підтримка фільмів на три роки наперед. Причому, на наш юридичний погляд, рада по Держкіно вийшла за межі своїх повноважень, тому що максимальна сума, якою вони можуть оперувати, – 500 млн грн на рік. Друга частина проблеми, що це кошти лише на ігрове кіно, і копродукцію. Тобто анімація, документальне кіно, серіали вже не мають джерел фінансування", – пояснив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: