Новини

150 країн візьмуть участь у міжнародному марші за клімат: що відбудеться в Україні

Мільйони людей із 150 країн візьмуть участь у всесвітніх маршах за безпечний клімат 20 та 27 вересня. Така подія планується і в Україні. 

20 вересня  10 екоорганізацій запрошують українців вийти на вулиці Києва та своїх міст аби захистити своє право на безпечне довкілля. Колона масового маршу пройде центральними вулицями столиці: від Михайлівської площі через Європейську і прямо до Адміністрації президента. Старт маршу: о 12:00 на Михайлівській площі. 

Мета – спонукати уряди країн виконувати свої зобов'язання міжнародної кліматичної угоди та реалізовувати дієву кліматичну політику в усіх державах, протистояти популізму чиновників, блокуванню важливих кліматичних рішень на саміті та у політиці кожної країни.

У події українського маршу ініціатори вже опублікували ряд вимог до нового Уряду та президента: 

  • 100 % відновлюваної енергії. Заявити про національний курс переходу на 100% відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) та поступово досягати його до 2050 року.
  • Сказати НІ викопному паливу! Відмовитись від будівництва нових електростанцій на викопному паливі і визначити шлях до повної декарбонізації економіки України.
  • Енергоефективність – пріоритет №1! Повною мірою використати потенціал енергозбереження в усіх секторах.
  • Припинити дотувати з державного бюджету промислове тваринництво, яке є одним з головних джерел викидів парникових газів.
  • Зеленому місту – зелений транспорт! Розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у містах. 
  • Сказати "Ні" одноразовому пластику! Заборонити використання, імпорт та виробництво одноразового посуду, пакетів.

Ці протестні акції приурочені до спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери з понад сотні країн зберуться аби продемонструвати конкретні плани по збільшенню їх національних внесків у Паризьку кліматичну Угоду.

Держави мають реалізувати ціль по скороченню обсягу викидів СО2 на 45% до 2030 року та досягти нульових викидів парникових газів у 2050-му. Все це аби протидіяти глобальному потеплінню, що спричиняє руйнівні погодні катаклізми у світі. Саміт також відвідають представники української сторони та ініціаторка міжнародних страйків за клімат, швецька школярка Грета Тунберг. 

Організатори, а це сотні екологічних організацій по всьому світу, кажуть, що плануються наймасовіші в історії марші проти кліматичної кризи в усіх державах. До них доєднатися може кожен, адже аномальні природні катаклізми вже руйнують українські міста та села. 

Зареєструватися як учасник(ця) на український кліматичний марш можна ТУТ.

___________________________________________________________________________

Міжнародний марш за клімат в Україні підтримують організації: 350.org-Україна, "Екодія",  "Єдина Планета", "Оzero", " REload", "Еколтава", "U-cycle", "Українська молодіжна кліматична Асоціація", "СвітОсвіт" та  ініціатива "Fridays For Future" (П'ятниці за Майбутнє). 

Контакти для уточнень: 

Маргарита Мостова 

медіа асистентка 350.org в Україні

rita.mostovaya@350.org

099 92 99 794

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.