fbpx
Сьогодні
22:21 10 Вер 2019

"Слуга народу" готує законопроєкт про дострокові вибори у Києві, ЗМІ назвали дату

Фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді готує законопроєкт "Про столицю", який може передбачати проведення позачергових виборів у Києві 8 грудня.

Про це повідомляє LB.ua з посиланням на джерела у партії.

"Теоретично можуть вибори бути 8 грудня, а можуть і не бути. Залежить від того, як встигнемо написати законопроєкт, подати і провести за процедурою", – розповів співбесідник видання з числа нардепів від "Слуги народу".

Видання називає одним з найімовірніших кандидатів на посаду очільника столиці від "Слуги народу" ексгендиректора 1+1 Олександра Ткаченка. Проте, за даними видання, він відмовляється очолювати Київську міськдержадміністрацію.

"Вибори – так, КМДА – ні", – повідомили позицію Ткаченка джерела видання.

Відповідно до Конституції наступні місцеві вибори в Україні мають відбутися в останню неділю жовтня 2020 року.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

"Ми звернулись з поданням до Офісу президента про звільнення пана Кличка з посади, яку він зараз обіймає (глава КМДА, – ред.) і призначили народного на депутата, яка буде представляти інтереси уряду в новому парламенті", – розповів Гончарук.

Зазначимо, Віталій Кличко залишиться міським главою Києва, але більше не очолюватиме міську адміністрацію, і як результат втратить більшість повноважень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: