fbpx
Сьогодні
22:03 10 Вер 2019

Абромавичус пояснить, чому в нього не склалося з "бурштиновою темою"

В "Укроборонпромі" обіцяють найближчим часом надати відповідь глави їхнього відомства Айвараса Абромавичуса на запит щодо результатів його попередньої роботи в Міністерстві економічного розвитку, зокрема що стосується "бурштинової теми".

Відповідний інформаційний запит був відправлений в "Укроборонпром" 21 серпня. У канцелярії відомства УНН повідомили, що відповідь буде готова до 6 вересня.

Однак, ні 6, ні 10 вересня така відповідь редакцією отримана не була і все ще очікується. В "Укроборонпромі" кажуть, що причина затримки відповіді – "відсутність співробітників на місці".

У своєму запиті ЗМІ просить Айвараса Абромавичуса прокоментувати, чому на посаді міністра економічного розвитку йому і його команді не вдалося реалізувати анонсовані "масштабні інвестиції" в бурштинову галузь країни.

УНН нагадав Абромавичусу, що у 2015 році генеральний директор ДАК "Українські поліметали" Костянтин Лісничий (підвідомчий МЕРТ), якого пов'язували з міністром і який працював під керівництвом Абромавичусуа, публічно, під час прес-конференції та в присутності керуючого партнера юридичної компанії Ario Caital Group Юліана Хорунжого підписав меморандум з компаніями "Озон Інвестмент" і "Карл Груп", які у свою чергу зобов'язалися протягом 5 років вкласти у спільні проекти з видобутку бурштину в Україні 10 млн доларів.

"Це реальні інвестори, з якими ми провели серйозну роботу, які зацікавлені інвестувати в Україну", – запевняв тоді Лісничий.

Він обіцяв легалізацію видобутку бурштину, легальне працевлаштування 500-1000 осіб і сумарний дохід у розмірі 25,871 млн доларів.

Але, як виявилося, ніяких інвесторів і ніякого співробітництва не було і, очевидно, не передбачалося.

"Протягом 2015-2018 років компанія ДАК "Українські поліметали" не отримувала інвестиційних грошей від компаній "Озон інвестмент" і групи компаній "Карл Груп". Компанія (ДАК "Українські поліметали" – ред.) Не здійснювала співпрацю з зазначеними юридичними особами і відповідно, не отримувала дохід.

За інформацією ДП "Укрбурштин", він також не здійснював співпрацю з компаніями "Озон інвестмент" і групами компаній "Карл Груп", – повідомили в ДАК "Українські поліметали" на запит УНН.

У МЕРТ також вказали, що Лісничий звільнений з посади керівника ДАК "Українські поліметали" тільки у квітні 2018 року, а державна компанія під його керівництвом закінчила зі збитком в розмірі 2,5 млн грн.

Раніше Абромавичус став гендиректором Укроборонпрому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: