fbpx
Сьогодні
Фото 22:56 09 Вер 2019

Який вигляд матиме Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр": обрано найкращий проект

Майбутній центр Голокосту стане багатофункціональним музеєм, що об'єднає ландшафт місцевості і наявні меморіальні об'єкти в єдиний простір пам'яті

Журі міжнародного архітектурного конкурсу одноголосно обрали проект майбутнього Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр". Про це 9 вересня повідомила прес-служба меморіального центру "Бабин Яр".

Переможцем конкурсу стала команда архітектурного бюро Querkraft Architekten з Австрії з ландшафтним архітектором Kieran Fraser Landscape Design.

Бабин Яр

Бабин Яр

За їхнім проектом у Києві побудують перший у Східній Європі меморіальний центр трагедії Голокосту саме на тому місці, де відбулися трагічні події в 1941-1943 роках.

Концепція проекту побудована навколо центру експозиції, архітектурне рішення якої дозволить відвідувачам на собі відчути ту небезпеку і безпросвітність, які оточили жертв Голокосту під час трагічних подій.

Бабин Яр

Основна експозиція розташована на глибині 20 метрів нижче рівня землі. До неї веде довгий, схожий на розколину вхід, стіни якого в кінці коридору змикаються просто над відвідувачем. Це аналогія, з одного боку, шляху жертв Бабиного Яру до місця загибелі, а з іншого – спочатку непомітного, але безперервного сліпого занурення суспільства в пітьму насильства. Після того, як відвідувач проходить основною експозицією, він повільно повертається у наповнений світлом простір, який є серцем Меморіального Центру, що символізує майбутнє. Саме тут розташовані приміщення для діалогу, досліджень і публічних заходів.

Нагадаємо, що Міжнародний архітектурний конкурс оголосили 19 грудня 2018 року. 1 лютого цього року журі обрало до участі у конкурсі десять архітектурних проектів зі 160, що зголосились після оголошення конкурсу. Перший етап конкурсу завершився 4 травня. За його результатами члени журі обрали п'ять найкращих проектів із 10 представлених командами архітекторів і ландшафтних дизайнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: