fbpx
Сьогодні
19:06 09 Вер 2019

Уряд перегляне податки за забруднення довкілля

Новостворене Міністерство енергетики та захисту довкілля перегляне податки на викиди, а також розробить ефективну ієрархію поводження з відходами. Зокрема, серед пріоритетів — розвиток екологічно чистої відновлюваної енергетики.

Про це заявив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель, передає Громадське.

«Ми п'ять років розмовляли, що нам робити з відходами, а по факту, є лише драфт по управлінню відходами. Ми не маємо спеціалізованих законопроєктів і знову робимо захоронення. Цей момент буде закладатися у візію роботи нового міністерства. Окремо зважу, що уряд зверне увагу на податки на екстерналії — викиди, що шкодять довкіллю. Наша логіка вводити податки на ті елементи, які ми хочемо зменшити», — заявив Олексій Оржель.

Також міністр додав, що між об'єднаними Міненерго та Мінекології зараз є конфлікт, який спробують вирішити за допомогою «червоних ліній» з екологічних питань, які енергетика не зможе перетнути.

«Ми маємо зробити максимальну інвестицію у зменшення шкідливого впливу на довкілля тої традиційної енергетики, яка у нас є на сьогодні. Ми аналізуємо, які втрати у нас є на шляху передачі цієї енергії до споживача. Скоро побачите комплексну програму уряду. Пріоритети розвитку — у відновлюваній енергетиці, акумулюючих потужностях, збільшенні власного видобутку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: