fbpx
Сьогодні
10:55 09 Вер 2019

"Слуги народу" проголосували за те, аби лишити українське кіно без держфінансування, - Княжицький

Депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький повідомив про те, що в одному з комітетів парламенту учасники фракції "Слуга народу" проголосували, аби виключити українських продюсерів із числа тих, хто може отримати держпідтримку при виробництві кінофільмів.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні на засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики "Слуги народу" проголосували за виключення з переліку суб'єктів, які отримують державну підтримку у вигляді повернення кваліфікованих витрат українців. Держава, на їхню думку має підтримувати іноземних продюсерів , а не українських. Очевидно, це суперечить Конституції, логіці, міжнародній практиці і громадянським почуттям", – твердить Княжицький.

Він висловив також свою вдячність тим депутатам, які не голосували "за цей абсурд", як висловився Княжицький.

"Небезпека монобільшості у тому, що вседозволеність заколисує тверезе мислення і веде до численних помилок. Вони поки цього не розуміють. Будемо аргументовано і ввічливо підказувати", – написав нардеп.

Нагадаємо, ще раніше Княжицький розповів про те, чим, на його думку, можуть загрожувати зміни до питання про держфінансування українського кіно.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: