fbpx
Сьогодні
20:18 09 Вер 2019

Моряки проходять медико-психологічну реабілітацію, у "Феофанії" залишаються 8 з 11 політв'язнів

Сьогодні, 9 вересня, начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» здійснив обхід у відділеннях і клініках де військові моряки проходять медико-психологічну реабілітацію.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони на офіційному сайті.

"На даний час військові моряки, які звільнені після утримання у полоні Росією, оглянуті в складі консиліумів лікарів, їм проведено необхідне обстеження, призначено поетапне лікування. Медичне забезпечення — здійснюється у повному обсязі, харчування — у відповідності до призначених дієт (дієтичних столів), залежно від характеру їхнього захворювання", — зазначив генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Він додав, що на даний час, стан здоров'я українських моряків задовільний, але кожному потрібен час на лікування та обстеження. Також військовослужбовцям надають допомогу психологи та військовий капелан.

"Національний військовий-медичний клінічний центр «Головний військовий клінічний госпіталь» переведений на посилений режим роботи, весь особовий склад центру надає кваліфіковану медичну допомогу звільненим морякам, додатково створено резерв ліжко-місць", — уточнив генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук.

Також 8 з 11 звільнених українців лишаються у лікарні "Феофанія".

Зокрема, в лікарні залишаються Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Микола Сизанович, повідомляє Українська правда.

Відзначається, що вкрай важко хворих серед них немає.

У той же час Станіслава Клиха перевели в спеціалізоване відділення військового госпіталю, оскільки він потребує спеціалізованої медичної допомоги, а в Феофанії її не могли надати.

Олег Сенцов відлучився з медустанови, але підтримує мобільний зв'язок із завідуючою відділу. Сенцов попросив допомоги для матері, в лікарні її очікують і готові госпіталізувати для надання медичної допомоги.

Роман Сущенко буде обстежуватися амбулаторно.

Нагадаємо, 7 вересня сталася історична подія: 35 бранців Росії були повернені додому.

Дивіться фоторепортаж, як бранці Кремля летіли додому та як їх зустрічали.

Звільнених політв'язнів повезли до Феофанії та військового госпіталю.

Зеленський пообіцяв вирішити всі питання щодо житла, ліків та грошей українців, які повернулися з РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: