fbpx
Сьогодні
11:50 09 Вер 2019

Кримська прокуратура повідомила про підозру у держзраді організаторці "виборів" на півострові

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру особі, яка організовувала "референдум" у 2014 році і вчорашні "вибори" на окупованому півострові.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Так звані вибори, які вчора незаконно відбулися на території тимчасово окупованого півострова порушують норми законодавства, не визнаються в Україні та світі. На даний час організатору та його заступниці повідомлено про підозру. Найближчим часом обвинувальний акт щодо голови "Избирательной комиссии Республики Крым" буде скерований до суду в порядку спеціального досудового розслідування", – зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Як зазначається, проведення незаконних виборів забезпечувала в тому числі громадянка України, яка у березні 2014 року увійшла до складу незаконно утвореної "Избирательной комиссии Республики Крым", де брала участь у підготовці та проведенні незаконного "референдуму", усвідомлюючи незаконність окупації півострову та спроби країни-агресора її легітимізувати за рахунок таких виборів.

9 вересня прокуратурою АР Крим та ГУ СБУ в АР Крим цій особі повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади.

Нагадаємо, 8 вересня на території окупованого Криму пройшли "вибори".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: