fbpx
Сьогодні
09:17 09 Вер 2019

Кличко відповів на порівняння Богданом Києва та Праги

Мер Києва Віталій Кличко відповів на прирівняння столиці України до Праги, котре здійснив глава Офісу Президента Андрій Богдан під час їх зустрічі на ток-шоу "Свобода слова із Савіком Шустером".

Свою відповідь Кличко дав у Фейсбуці.

Зокрема, порівняння бюджету двох міст Кличко відкрито назвав маніпуляцією та пояснив, чому так вважає.

"По-перше, навіть в озвучених цифрах ви (Андрій Богдан, – ред.) трохи заблукали. Бюджет Праги ви занизили на півмільярда доларів. По-друге, змовчали про те, що населення Праги понад удвічі менше за населення Києва! І Прага майже вдвічі менша за площею, ніж Київ. І по-третє, Прага має чимало так званих коштів на розвиток міста, які витрачає окрім запланованого бюджету. А Київ — єдине місто в Україні, в якого в Держбюджет забирають 60 відсотків ПДФО!", – переконує Кличко.

Кличко також підкреслив, що ще 5 років тому Київ був банкрутом — маючи бюджет 18 мільярдів гривень, а борги 25 мільярдів. За ці роки, за словами Кличка, вдалося збільшити бюджет міста більше, аніж втричі, а борг на зараз — менше 4 мільярдів гривень. Також він нагадав, що Прага – столиця країни, котра є членом Євросоюзу.

"Знаєте, скільки б ви не маніпулювали, годуючи громадян неправдою і порушуючи закони та Конституцію, невдовзі доведеться відповідати на питання "Де наша Чехія?" (якщо ви (Андрій Богдан, – ред.) вибрали такий приклад для порівняння)", – закінчив мер Києва.

Раніше Кличко виявив певність, що Зеленський підтримав його звільнення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: