fbpx
Сьогодні
13:32 08 Вер 2019

На Житомирщині горять гектари сухої трави

За останню добу в Житомирській області рятувальники ліквідували 9 загорянь сухої трави загальною площею 19 га на землях запасу сільських рад, місцевих громад та на відкритій території

Про це з посиланням на прес-службу ДСНС.

7 вересня о 17:53 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про загорання в селі Кичкирі Радомишльського району. На місці події встановлено, що на відкритій території горить суха трава та чагарники. Вогонь вже дійшов до сільського цвинтаря. До прибуття бійців ДСНС громадяни намагалися загасити суху рослинність підручними засобами, проте їм це не вдалося. Силами рятувальників пожежу площею в 3 га вдалося оперативно ліквідувати о 19:35. Вогнеборці не допустили поширення загоряння на цвинтар

Крім того, рятувальники виїжджали на гасіння сухої рослинності поблизу села Нова Житомирського району. Про пожежу сповістили місцеві жителі. З'ясувалося, що горіння відбувається на території не діючого кар'єру. Використовуючи воду з пожежного автомобіля рятувальники почали гасити пожежу аби запобігти збільшенню площі. Мешканці також допомагали гасити полум'я підручними засобами. Завдяки злагодженій роботі вдалося запобігти збільшенню масштабів загоряння та оперативно загасили палаючий сухостій на площі 5 га.

Того ж дня вогнеборці ліквідували ще сім пожеж сухої трави в різних районах області на загальній площі 11 га.

Крім того, упродовж доби рятувальники 11 разів виїжджали на гасіння сміття, що горіло у приватному секторі та на відкритій території в різних районах області. В переважній більшості загоряння спричинило розведення багаття у вітряну погоду та необережним поводженням з вогнем.

"Закликаємо населення не провокувати пожежі в природних екосистемах. Категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності, на полях та кидати недопалки чи сірники у траву. Під час відпочинку на природі, необхідно пам'ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров'ю", – підсумували в ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: