fbpx
Сьогодні
18:01 08 Вер 2019

Мінекономіки розповіло про план запровадження ринку землі в Україні, є 35 сценаріїв

міністр розвитку економіки

Міністерство економіки, торгівлі та сільського господарства має 35 сценаріїв запровадження ринку землі, реалізувати один з них планують до 1 грудня 2019 року.

Про це заявив міністр економіки Тимофій Милованов, передає НВ.

За його словами, попри велику кількість можливих сценаріїв, відомство сфокусується на двох критеріях.

«Перший — це економічне зростання. Другий — розподіл його між людьми. Нам потрібна та реформа, яка дасть максимальне економічне зростання та поділить його результат між українцями. Зокрема між власниками землі», — розповів Милованов.

Також він наголосив, що Мінекономіки встигне запровадити ринок землі сільськогосподарського призначення до 1 грудня, як цього вимагає президент Володимир Зеленський.

«Адже проблема не в тому, що ми не знаємо, що робити, щоб запустити реформу, а в тому, що ми не можемо всередині країни, між собою, домовитися, що ми її запускаємо. Кожен тягне ковдру на себе. Люди, які володіють великими компаніями, ті, хто має корупційні позиції, або ті, хто побудував політичну кар'єру на тому, що бореться з ринком землі, наприклад, — вони таки не розвернуться та не відмовляться (від протидії ринку землі — ред.)», — сказав міністр.

Раніше Милованов розповів про розбіжності у поглядах з Гончаруком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: